Over mij

Ik ben Ann Cambier (°1981) en moeder van een dochter.

Wanneer u in een conflict verstrikt zit, is dit niet gemakkelijk. We hebben als mens sterk de neiging om van conflicten weg te lopen.

Laat me beginnen met mijn persoonlijke visie op conflicten: het hoeft niet per se iets negatiefs te zijn. Het hoeft ook absoluut geen slechte afloop te kennen. Een conflict is eerder een duidelijk signaal dat een bepaalde situatie aandacht vraagt. Dat er een conversatie nodig is. Het is een kans om relaties te versterken en te consolideren. Als bemiddelaar bied ik hierbij de nodige ondersteuning.

Samen creëren we de ruimte om alles bespreekbaar te maken. We herstellen of verstevigen het vertrouwen zodat we vermijden dat er na verloop van tijd oude wonden of ergernissen terug de kop opsteken. We leggen de verschillende meningen naast elkaar zodat u zichzelf de ruimte kunt geven om uzelf te zijn en de ander ook die kans te geven. En omgekeerd.

Het is belangrijk dat bij een conflict elke partij zich bewust wordt van zichzelf. We geven samen zin aan de situatie en proberen aan de hand van gesprekken rust te creëren binnen de situatie. Wanneer er opnieuw rust is, kunt u zich beter uiten. En bent u beter in staat om naar het verhaal van de ander(en) te luisteren.

Op deze manier komt men samen tot beslissingen en afspraken die door alle partijen gedragen worden. Door deze duurzame regeling, vermijdt men - ook op lange termijn - dat men zichzelf en de ander in het gevecht verliest.